Skip to main content

Medziriadky

Každoročne usporadúvame vianočné autorské čítanie, ktoré pomyselne uzatvára ročník Medziriadkov. Nebolo tomu inak ani tento rok - svoju tvorbu predstavili člen nášho organizačného tímu Viliam Nádaskay a medziriadkarka Barbara Vojtašáková.

Vianočná čítačka - Viliam Nádaskay a Barbara Vojtašáková

Viliam Nádaskay

Pracuje v Ústave slovenskej literatúry SAV.Autor zbierok básní Vynechaný spoj (2018) a Zmyslov zbavovaný (2021). Redaktor internetového časopisu Platforma pre literatúru a výskum. Spolueditor antológie literárnej kritiky Kritická ročenka (2019 - 2021). Člen organizačného tímu Medziriadkov od roku 2017.

Barbara Vojtašáková

"Ahojte, som z Oravy, konkrétne z Rabčíc. Momentálne študujem réžiu dokumentárneho filmu na Filmovej fakulte VŠMU. Už štvrtý rok sa teda venujem najmä audiovizuálnemu umeniu, aj keď stále úplne neviem, ako to vlastne funguje. Popri škole pracujem ako lektorka klavíra. Najradšej mám ľudí a potom poéziu. Najmä tú slovenskú. A prózu tiež, ale tú posledných pár rokov iba čítam. Mala som to šťastie a moje básničky boli ocenené na pár literárnych súťažiach, napríklad na Medziriadkoch, či v Básňach SK/CZ. Môj najobľúbenejší šport je kráčanie bez konkrétneho cieľu."