Skip to main content

Medziriadky

K dlhým zimným večerom vám prinášame záznam z autorského čítania! Táto čítačka sa konala 9. novembra na online platforme ZOOM.

Postupne sem budú pribúdať aj ďalšie - ostaňte s nami a započúvajte sa.

Zuzana Šmatláková a Agáta Komanová - autorské čítanie

Zuzana Šmatláková

Debutovala poviedkami v časopisoch, v rokoch 2008 - 2011 bola finalistkou súťaže Poviedka. Je autorkou prozaických kníh Exit (2013, KK Bagala) a Nič sa nestalo (2019, Marenčin PT). Kniha Exit získala v roku 2014 Cenu Nadácie Tatra banky za umenie v kategórii Mladý tvorca a Nič sa nestalo sa dostalo do desiatky Anasoft litera 2021. Šmatláková má doktorát z literatúry a venuje sa aj ilustrácii a tvorbe pre deti - v roku 2021 jej vyšla kniha s názvom Joga zvieratká (Marenčin PT).

Agáta Komanová

Narodila sa v apríli 2005. Chodí do prvého ročníka na Škole dizajnu v Bratislave, odbor grafický dizajn. Okrem písania, čítania a výtvarného umenia sa venuje aj pozeraniu japonských umeleckých filmov. Väčšinou má zapnutú hudbu (obdoba neustále zapnutého televízora), desať rokov chodila na hodiny klavíra, dva roky ju to dokonca veľmi bavilo. Dnes už na klavíri nehráva avšak nemá problém pustiť si etudu od Rachmaninova a potom Sex Pistols.

Foto: Rádio Devín